departamentFOL (IES Juníper Serra)
Temps durs per la recerca de treball

http://www.elpais.com/articulo/economia/jornada/horas/elpepieco/20090419elpepieco_4/Tes

El diumenge passat de tornada de les vacances escolars fora d'Espanya, vaig comprar un diari nacional per anar posant-me al dia i a l'apartat d'Economia i hem van cridar l'atenció diversos articles. En ells, queda constància que el mètode de recerca més tradicional, a través de coneguts i amics, continua essent el més efectiu, amb el qual s'obté un 70% de nova ocupació, també es parla de la feina que duen a terme els orientadors laborals, i s'esmenten tres criteris per determinar l'ocupabilitat d'una persona amb atur, són els següents: estar aturat més d'un any, cercar feina en un àmbit geogràfic reduït (municipal, comarcal), i demandar tres o menys ocupacions.

El fet és que amb l'augment de l'atur i la generalització d'aquest atur a àmbits i col·lectius molt diversos,la recerca de feina s'està convertint en un treball molt dur, que ocupa tota la jornada. Així que és moment d'estudiar, de formar-se i especialitzar-se, i per aquells que no s'ho puguin permetre d'encoratjar-se i no caure en el desànim!
http://www.elpais.com/articulo/economia/buscar/empleo/trabajo/elpepieco/20090419elpepieco_5/Tes
http://www.elpais.com/articulo/economia/parados/menor/probabilidad/hallar/empleo/suben/326/elpepieco/20090419elpepieco_8/Tes
http://www.elpais.com/articulo/economia/has/estado/empresa/elpepieco/20090419elpepieco_7/Tes
http://www.elpais.com/articulo/economia/nueva/oferta/Internet/hay/500/solicitudes/elpepieco/20090419elpepieco_3/Tes
departamentFOL (IES Juníper Serra)
Amb aquesta primera entrada don per inaugurat aquest bloc, que no pretèn ser res més que una eina educativa que permeti una major interacció amb l'alumnat i amb el personal docent i no docent del nostre centre i de tots els centres del món (potser estic anant massa lluny). La brúixola vol ajudar i informar damunt totes les novetats, articles, estratègies, documents, enllaços, etc., en el camp de l'orientació laboral i acadèmica. En un temps de crisi econòmica, on cada cop es requereix una major formació i preparació a l'hora d'embarcar-se en la recerca de treball i un bon maneig de les estratègies per aconseguir accedir a la primera feina, pot ser d'utilitat. La participació en el bloc serà per part del professorat del departament de FOL del nostre IES que és el Juníper Serra de Palma. El departament el formam professors provinents de diferents estudis (dret, economia, psicologia), el que pot proporcionar una visió més complexa del panorama laboral.
Seguiré informant,
salutacions!
MªAntònia Trobat
Etiquetes de comentaris: 1 comentaris | edit post